Η “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού” είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, με στόχο την ανάδειξη επιτευγμάτων έξυπνου, καινοτόμου και βιώσιμου τουρισμού για όλους, στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Δύο ευρωπαϊκές πόλεις που θα διακριθούν για τις δράσεις τους στους τομείς της προσβασιμότητας, βιωσιμότητας, ψηφιοποίησης, πολιτιστικης κληρονομιάς και δημιουργικότητας, θα βραβευτούν με τον τίτλο της “Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού” για το 2019.
Οι νικήτριες πόλεις θα κερδίσουν ολοκληρωμένη υποστήριξη για ένα χρόνο σε ζητήματα τουριστικής προβολής και επικοινωνίας, βίντεο για την καμπάνια τους, γλυπτό σχετικό με τη θεματολογία του βραβείου για να τοποθετηθεί στο κέντρο τους και άλλες προωθητικές δράσεις.
Επιπλέον, τέσσερις ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις θα βραβευτούν για τα επιτεύγματά τους σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες.
Στο διαγωνισμό, μπορούν να λάβουν μέρος πόλεις με περισσότερους από 100.000 κατοίκους, ειδάλλως η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η βράβευση θα γίνει στη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού, στις 7 Νοεμβρίου 2018, σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες.
Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων έως 30 Ιουνίου.
Αναλυτικές πληροφορίες εδώ για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής.

Skip to content