A- A A+

Εμείς, Eσείς & το AMEAplus.gr

Το AMEAplus.gr είναι ένας διαδικτυακός τόπος, αφιερωμένος στους ανθρώπους με αναπηρία, στα δικά τους πρόσωπα και σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα: στις γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης, στις νέες μαμάδες, στα μικρά παιδιά, στους ηλικιωμένους και όχι μόνο.

Πίσω από το AMEAplus.gr, δεν υπάρχει ιδιώτης χορηγός ή κρατική βοήθεια.

Δεν υπάρχει κάποια μη κυβερνητική οργάνωση ή ένας φορέας σχετικός με την αναπηρία.

Το AMEAplus.gr, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Σοφίας, της Σίσσυς και της Βασιλικής, με κίνητρο τις δυσκολίες των καιρών, την απογοήτευση από την κρίση και από τις ανισότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν καθημερινά γύρω μας.

Επιθυμούμε να συνεισφέρουμε θετικά, δημιουργώντας ένα θεματικό site για τα ζητήματα της αναπηρίας, της περιορισμένης κινητικότητας και της προσβασιμότητας.

Κοινή μας πεποίθηση, όλοι οι άνθρωποι, όσο διαφορετικοί και αν είναι, έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις και ίσες ευκαιρίες σε μία κοινωνία ανοιχτόμυαλη, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Σήμερα, οι περισσότεροι συμφωνούμε ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητας όλων των εμποδιζόμενων ατόμων.

Δημιουργήσαμε τo AMEAplus.gr για να επισημάνει τις αδυναμίες και τα κενά και για να προβάλλει θετικές πρακτικές από παντού, εντός και εκτός συνόρων.

Καλύπτοντας πρακτικά θέματα για την αυτόνομη διαβίωση και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των εμποδιζόμενων ατόμων, το AMEAplus.gr φιλοδοξεί να παρέχει στους χρήστες του, "επικοινωνία χωρίς εμπόδια".

Επιθυμία μας, το AMEAplus.gr να εξελιχθεί σε μία ξεχωριστή ιντερνετική κοινότητα, η οποία θα προβάλλει κυρίως πληροφορίες και υλικό που θα της παρέχουν οι ίδιοι οι χρήστες της:

  • το νέο πάρκο που διαπιστώσατε με χαρά ότι είναι προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά, με αναπηρία ή χωρίς.
  • το καφέ που προτιμάτε να πηγαίνετε γιατί εκτός από προσβάσιμο, σας ικανοποιεί η εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στο εσωτερικό του.
  • το ταξίδι που κάνατε στο εξωτερικό, σε μια πόλη περισσότερο προσβάσιμη σε σχέση με την Αθήνα.
  • η καταχώρηση της μικρής αγγελίας σας για προσφορά του αναπηρικού αμαξιδίου που πλέον δεν χρησιμοποιείτε.
  • το κείμενό σας για οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί σχετικό με την αναπηρία και την περιορισμένη κινητικότητα.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι ευπρόσδεκτα μαζί με τις ερωτήσεις, τις ανακοινώσεις, καθώς και ό,τι άλλο μας στείλετε και το θεωρείτε ενδιαφέρον για τους χρήστες του AMEAplus.gr.

Συνεπώς, απευθυνόμαστε σε εσάς, ζητώντας τη δική σας βοήθεια και συμμετοχή.

Με τη δωρεάν εγγραφή σας ως μέλη στο AMEAplus.gr, αποκτάτε άμεσα πρόσβαση σε μία νέα παρέα με κοινά βιώματα και ενδιαφέροντα.

Εύχρηστο, λιτό και με σχεδιασμό προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των χρηστών, το AMEAplus.gr, πιστεύουμε ότι δεν θα σας απογοητεύσει.

Αλλά και αυτό αν συμβεί, είμαστε στη διάθεση σας, για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Δική μας πρόθεση, να προβάλλουμε στο AMEAplus.gr, ειδήσεις για την αυτόνομη διαβίωση, τη βελτίωση της καθημερινότητας, αλλαγές στη νομοθεσία, θέματα υγείας και τεχνολογίας, αλλά και πολιτιστικά, αθλητικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Ζητάμε και θέλουμε την ανταπόκρισή σας για τη δημιουργία μιας ιντερνετικής κοινότητας, που θα συμβάλλει με τον τρόπο της σε μία "επικοινωνία χωρίς εμπόδια" και σε μία βελτιωμένη καθημερινότητα για όλους μας.

Γιατί πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε και εσείς μαζί μας, ότι η κάθε αλλαγή, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, ξεκινάει πάντα από τον καθένα μας!